dimecres, 2 de juny de 2021

LES PLANTES

Ja hem finalitzat el nostre projecte de LES PLANTES!

Ha estat un projecte molt divertit i engrescador per alumnes. Hem pogut treballar i experimentar les plantes des del seu inici com a llavor, les hem vist créixer, hem estudiat les parts de les plantes, com obtenen el seu propi aliment mitjançant la fotosíntesi i hem treballat també una petita part de les flors.

Per començar el projecte, cada alumne va sembrar la seva planta on podien triar entre llenties o mongetes. A cada grup de treball hi havia d'haver els dos tipus de llavor per comprovar si es comportaven igual a l'hora de créixer.


Una vegada tots els alumnes tenien la seva planta, vàrem crear un diari per anar anotant cada setmana els canvis que anaven fent. És molt emocionant veure el procés i que hagi quedat enregistrat al nostre quadernet.


Passades unes setmanes, les nostres plantes ja no hi cabien al potet de vidre i els alumnes varen decidir que era hora de passar-les als cossiols amb terra perquè poguessin seguir creixent. Vam haver de cercar com trasplantar una planta i quins objectes necessitàvem. Vàrem posar una bandereta amb el nostre nom al costat de cada planta per poder saber quina era la de cada alumne. 

A la mateixa vegada que anàvem estudiant la nostra planta, a l'aula treballàvem conceptes com les característiques de les plantes, la seva classificació, les seves parts, la fotosíntesi, etc. Tot aquest recull d'informació el vàrem anar seleccionant i plasmant en un lapbook.Així varen quedar els nostres lapbooks:


FINALMENT, AQUEST VA SER EL RESULTAT FINAL DEL NOSTRE PROJECTE:

Ha estat un projecte que hem gaudit molt a l'hora de dur-lo a terme perquè els alumnes podien veure els resultats al moment. Experimentaven l'assaig-error a l'hora d'haver de cuidar la seva planta, saber quan l'havien de regar, si necessitaven sol o ombra. Han dut a terme una recerca i selecció d'informació amb els chromebooks i l'han sabut plasmar a la cartolina. 


ESTAM MOLT CONTENTS AMB LA FEINA QUE HEM FET!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada