diumenge, 15 de març del 2020

ENERGIES RENOVABLES

Durant aquest trimestre hem de fer el projecte de Naturals: Què són les energies renovables?
Són aquelles fonts d'energia basades en la utilització de recursos naturals com el sol, el vent, l'aigua o la biomassa vegetal o animal (residus orgànics).
Es caracteritzen per no utilitzar combustibles fòssils, sinó recursos naturals capaços de renovar-se il·limitadament.
Sempre tendrem aigua, vent o sol amb el quals es podrà produir energia neta.
L'energia generada a partir de combustibles fòssils ( carbó, petroli o gas ) són recursos limitats.

Aquí teniu uns vídeos explicatius del que són les energies renovables:







Segur que vos agradaran i aprendreu coses molt interessants!!

43 comentaris:

  1. Avui he mirat un vídeo de l'energia eòlica. I he entès que l'energia que ve del vent és l'energia cinètica. L'energia cinètica es converteix amb energia mecànica amb les aspes del molí de vent i llavors es converteix energia elèctrica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho has entès molt bé, i estic molt contenta que hagis mirat un vídeo. Moltes gràcies pel teu interès i les teves ganes d'aprendre. Una abraçada! Agrairia que posasses el teu nom , no se qui ets??

      Elimina
  2. Vaig veure el vídeo sobre l’energia solar, el sol brilla i dóna energia a les cèl·lules solars, aquesta energia es fa de corrent electrucal que subministra les nostres cases, escoles i pobles. és bo per l’entorn, així com per a l’energia eòlica geotèrmica i biomasa ☀️ Dolly Davison browning

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia! Som en Joan Sampol. Jo he mirat es video de l'energia hidroelèctrica, m'ha agradat saber com utilitzant la força de l'aigua dels rius, mitjançant unes turbines es pot transformar en electricitat que es reparteix pels pobles i ciutats.

      Elimina
    2. Ho has fet molt bé Dolly. Estic molt contenta!!!

      Elimina
  3. Som na Magdalena. He mirat el vídeo de energia hidroelèctrica. Gràcies a ses represas hidoalectricas s'obliga el riu a passar l'aigua a les turbines que la converteixen amb energia que a través dels fils d'electricitat arriben a les nostres cases.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Magdalena! Ho has entès beníssim, quan tornem a classe podrem continuar amb la maqueta on hi plasmarem tots aquests continguts que ara apreneu amb aquests vídeos.

      Elimina
  4. Hola soc na Célia! He entés que l energia eólica funciona amb el vent i l enrgia solar amb el sol, m han agardat molt els videos!

    ResponElimina
  5. Molt bé Cèlia. Estic molt contenta pel teu interès en aprendre més coses sobre les energies renovables. Quan tornem a classe acabarem la maqueta, ja veuràs que entendràs moltíssimes coses.

    ResponElimina
  6. Hola Antonia som n'Hugo aquets videos de les energies renovables han estat molt divertit' i m'han agradat molt i a la meva germana tambe.He après l'energia del vent del sol i de l'aigua.gracies per es videos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Hugo estic molt contenta que vos hagin agradat i que demostreu tant interès. Quan tornem a classe podrem fer la maqueta amb molta facilitat ja que haurem après moltes coses.

      Elimina
  7. M'ha resultat molt fácil..He mirat el video de l'energia hidroelectrica i he après que es fan preses i quan s'obrin hi ha una aspa que agafa la velocitat de l'aigua. Després amb tota l'energia la duen als pobles i ciutats. Som en Tomeu Taberner.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Beníssim Tomeu! Veig que ho has entès molt bé, estic molt contenta que hagis assolit tant bé els continguts d'aquests vídeos.

      Elimina
  8. Hola soc Na Sandra, he vist tots els videos, peró el q m'agradat més ha sigut el de l'energia solar perque no contamina gaire.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Sandra! totes aquestes energies són renovables i no són contaminants, d'aquesta manera protegim el nostre medi ambient.

      Elimina
  9. Hola soc n'Angela Maria ,m'agradat molt es video de la energía hidroeléctrica, emplean aigua amb una presa i una turbina per fer electricidat per enviar después als pobles i a les ciutats.

    ResponElimina
  10. Hola,som en Nadal.
    ENERGIA ELECTRICA: Es bo que hi hagi moltes maneres de fer energia electrica perque si una se romp n'hi ha mes.
    ENERGIA EOLICA:Es molt xulo que amb molins es fagi energia eolica.
    ENERGIA SOLAR: No sabia que amb plaques es fes energia solar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Nadal! Beníssim! Si, hi ha molt de tipus de fer energia i a més aquestes són renovables no s'acaben mai i el més important no contaminen el nostre planeta.

      Elimina
  11. Hola, soc en Joan Campins.
    Tots els videos m'han agradat molt però n'hi ha hagut un (¿CÓMO SE GENERA LAS ENERGIA SOLAR?) que m'ha cridat l'atenció, ja que no sabia que es fes energia a partir de les plaques solars i que es transportava a partir de cables.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Joan! Aquests vídeos estan molt bé per entendre com es genera energia. Estic contenta que t'hagin agradat i veig que ho has entès molt bé.

      Elimina
  12. Hola soc na Alexandra! M'ha agradat el vídeo de l'energia solar i he après que hi ha fonts renovables d'energia com l'energia solar, eòlica, hidràulica, l'energia geotèrmica i la biomassa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alexandra!Beníssim, veig que ho has entès molt bé, estic molt contenta que t'hagin agradat els vídeos. Quan tornem a l'escola farem la maqueta d'energies renovables i ens sortirà molt bé.

      Elimina
  13. Sofia Navarro Centarova17 de març del 2020, a les 2:33

    Hola som na Sofi he vist els videos de l'energia hidroelèctrica i he entés que un embassament d'aigua on hi ha una pressa amb comportes que deixen passar l'aigua que fan moure les turbines que generen la electicitat. Després la envien a una distribuidora per cables d'alta tensió, i desde allà cap a les cases per poder emprar totes les coses que funcionen amb electricitat.

    ResponElimina
  14. Hola soc en Tomeu Rosselló.Avui he mirat el vídeo de l'energia hidroelèctrica.

    L'energia hidroelèctrica és aquella que prove de l'aigua. Per aconseguir l'energia creen embassaments amb unes preses on hi ha unes turbines que passa l'aigua i es converteix amb electricitat.

    ResponElimina
  15. Avui amb mirat amb el meu pare el video de l'energia eólica ,es posan molins a zonas que fa vent per fer moura les aspes dels molins perque le transformin amb energía eléctrica a través de una central.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Beníssim Àngela! Ho has entès pefectament, estic molt contenta!!!

      Elimina
  16. Sofia Navarro Centarova17 de març del 2020, a les 8:25

    Hola som na Sofi, he vist el video de la energia eolica i he entés que funciona amb uns molins que es coloquen després de un estudi a von hi ha més vent. El vent, que es diu energia cinètica, mou les helix produïnt energia mecànica, aquesta energia passa per un filferro de coure dins la capsa del molí multiplicant per 4 pics la cuantitat d'electricitat. Després tota la energia electrica de tots els molins es junten en una subestació eléctrica, on augmenta encara més la cuantia, i la distribuex a les cases.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé, Sofi! Veig que ho has entès súper bé, estic molt contenta. Quan tornem a l'escola acabarem la maqueta, ens sortirà molt bé, sou uns grans mestres amb energies renovables.

      Elimina
  17. Hola som na Marina. He vist els vídeos dos pics. He après que es pot fabricar electricitat de moltes formes, les dels vídeos són no contaminats. Pot produir corrent elèctric una central hidroelèctrica, que fa servir l'energia de l'aigua, també les plaques solars, que transformen la llum del sol, i el vent fent girar uns aerogeneradors que són uns molinets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé, Marina! Ho has contestat beníssim. La maqueta quefarem quan tornem a l'escola ens sortirà perfecte!!!

      Elimina
  18. Hola, He mirat els videos i he apres que hi ha diferents maneres de fabricar electricitat de manera sostenible. El que m'ha agradat mes ha estat el de l'energia solar, de com els rajos del sol es converteixen en electricitat. Però tots son molt interessants.

    ResponElimina
  19. Hola Sergi!! Molt bé! Ho has contestat beníssim! Estic molt contenta que t'hagin agradat!!

    ResponElimina
  20. Hola Antonia som na Sofia, m'han agradat molt els videos. He apres que amb el vent, el sol i l'aigua es pot fer energia. El que mes m'ha agradat es la energia hidraulica perque l'aigua fa moure unes turbines que quan giren produeixen l'electricitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Sofia!! Estic molt contenta que t'hagin agradat els vídeos i que hagis après moltes coses.

      Elimina
  21. Hola Antonia, som en Miguel, els videos que ens as publicat els e trobat molt interesants i divertits. e apres amb els videos e conegut mes que no sabia sabre les energias .Jo trop que auriem de utiliza mes energias renovables per que no contaminan

    ResponElimina
  22. Hola Antonia som na Sofi, he vist el video de la energia solar i he entés que la energia solar es agafada per les cel-les fotovoltaiques que moltes fan plaques solars, que se posen moltes una devora l'altre per crear energia que gracies a un inversor es converteix en energia que es pot emplear i que s'envia a les subestacions on s'augmenta la cuantia i es distribueix a les cases i negocis.

    ResponElimina
  23. Hola sóc en Tomeu Rosselló,
    Avui he mirat el vídeo de l'energia solar. Ens explica que el sol a més de donar-nos llum també ens dona energia. Aquesta energia és renovable Com l'energia hidràulica i l'energia cinètica. L'energia solar es converteix amb energia elèctrica a partir d'una placa solar. Aquesta energia no fa mal al medi ambient.

    ResponElimina
  24. Som na magdalena. Dels vídeos que me quedaven he après:
    Eolica: sa cerca una zona adequada, s'instalens molins i els vent posa en ,moviment les seves aspres i es converteix amb electricitat.
    Solar: els raigs solars impacten amb les plaques solars i aquestes converteixen els raigs amb electricitat.
    Vaig llegint cada dia i fent rincón de lucas.
    I per suposat surt a fer manballetes.
    Una aferrada ben forta

    ResponElimina
  25. Hola a tot@s,vaig mirar es 2 videos de energía solar i el parc eolic, al primer convertim la llum del sol amb energía a treves de unas placas .Y al parc eolic convertim al vent a través de les aspes dels molins i un generador amb corrent.Un besito per tot@s.

    ResponElimina
  26. hola soc en Tomeu taberner.Ja he mirat els videos.
    energia eòlica:la energia ve dels molins de vent elèctrics. Dedins hi ha com a un motor que aguanta les aspes. Quan el motor agafa l'energia la duu a un puesto que la converteixen en electricitat de veres i la duen a les ciutats.
    energia solar: se cerca un puesto on posar les plaques solars. Dins cada rectangle hi ha un panel que agafa l'energia del sol. Després la duen a les ciutats.

    ResponElimina